TERNEFALD VED SØERNE DEN 1. MAJ 2020.

Når arbejde og birding kan kombineres så skal man ikke klage… Jeg havde noget arbejde ved Brændegård sø og Arreskov sø for Naturama i dag, så jeg stillede vækkeuret tidligt, så der kunne birdes før og efter opgaven… Inden søerne blev tjekket blev Bøjden Nor også tjekket, da det jo ikke lå så langt væk. Her var der fine vadefugle og en trækkende Fiskørn som det bedste. Ved Brændegård sø så jeg min første Rovterne i år og lidt overraskende slog det mig, at dette eksemplar ikke virkede så stornæbbet. Jeg synes ikke jeg tidligere har haft denne oplevelse med arten. Om eftermiddagen havde jeg tid til at tjekke Arreskov sø og det var næsten endnu bedre, da det først blev til 12 Dværgmåger (Ad 10, 3k 1 og 2k 1) og dernæst hele 26 Sortterner. Det er godt nok længe siden jeg har set så mange Sortterner, så en perfekt optakt til weekenden. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright

“Smånæbbet” Rovterne ved Brændegård søen på en regnvåd formiddag den 1. maj 2020.