BONJOUR TIL MODERNE BIRDING OG HØGEØRNEN VED HJORTLUND DEN 22. APRIL 2020.

Efter et vildt skud i går den 21. april i håb om at Høgeørnen ville trække hjem fra Nordjylland via Langeland uden det ønskede resultat… var jeg hurtigt varm på tanken om at gerne ville se den, da den havde slået sig ned i Sydvestjylland…  Mit gamle pastorat. Det var på mange måder en fascinerende oplevelse med moderne teknik og nye muligheder. På grund af en sender monteret på ryggen af fuglen, som den havde fået i Frankring, kunne den genfindes dagligt. Måske lidt underligt for ørnen, at hver dag når den vågnede i DK, så stod der en masse glade mennesker og kiggede på den… mens den forsat havde “morgenhår”. Ørnen kunne ses allerede før solen var stået op, den morderne teknik havde næsten kunne sige hvilket træ den sad i… Men det var nu alligevel godt spottet af Ib Jensen, som var den første til at finde den i dag. Det var på mange måder en unik mulighed for at kunne følge en af de sjældne ørne, som næsten aldrig bliver set igen efter de har været oppe og vende Skagen. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på hvordan tingene har ændret sig i de år jeg har set på fugle… Gamle teorier kan bekræftes eller afvises… Helt nye muligheder for at følge et helt bestemt individ på daglig basis hjemme foran computeren… Meget bedre og informative resultater end fx. man kan få gennem ringmærkningen… som måske snart ikke længere er nødvendig at praktisere mere… Det sidste vil jeg selv savne som gammel ringmærker, men man må også være realist. Udover alle disse tanker, så var det hyggeligt at møde gamle venner igen, som man ikke havde set længe, og så må jeg indrømme det også var sjovt at skulle lede efter den på den “gammeldags måde” uden moderne teknik, mens den lå og fløj rundt og gav os lidt sved på panden om hvor den nu var henne. Dagen sluttede omkring middag da vi fik den lige over hovedet og det så ud til den havde besluttet sig for at trække hjem… Adieu !!

Stor tak til folkene bag Club300 som var med til at give os alle en fantastisk mulighed for at se denne smukke fugl… flot arbejde. HUSK at støt deres indsamling så vi alle kunne få Høgeørnen at se… 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Høgeørn, Hjortlund. Going home.

En kraftfuld og meget smuk rovfugl.

Her ses “sladrehanken” på ryggen af Høgeørnen…. hvor skal du sove i nat ?…