AT SE PÅ ALMINDELIGE FUGLE MED NYE ØJNE DEN 12. APRIL 2020.

Jeg har ændret mit fokus de seneste år… jeg er blevet mere optaget af at se på de fugle jeg kender så godt med “nye øjne”… Det er spændende pludselig at se nye detaljer og gøre sig forskellige overvejelser om nye muligheder for at bestemme fugle ned til raceniveau man ikke tidligere har turdet gå videre med… Især er jeg begyndt at kigge meget på de Hvide Vipstjerter som der jo er rig mulighed for at gå i dybden med. Jeg ville også gerne se mere på Sildemåger, men det kniber med dem i mit “territorium” men dem jeg ser får alle et ekstra kig. Det er jo det spændende ved ornitologien… selv efter mere end 35 år… kan almindelige fugle give nye oplevelser og udfordringer.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Bemærk en mere mørk overgump hos denne Hvide Vipstjert fra Spodsbjerg den 12. april 2020.

Sildemåge fra Ringe Sø i dag den 12. april 2020. På trods af meget klar kontrast mellem hånden og armen… er det forsat en intermedius i min optik og ikke en graellsii. Den grå farve virker for mørk.