NY APRIL REKORD AF KASPISK MÅGE I BAGENKOP HAVN DEN 10. APRIL 2020.

Sikke en dag..! Hele 10 forskellige Kaspiske Måger blev det til i havnen, hvoraf de 9 var komplet nye fugle for året. Det var 2k fuglene der havde en fantastisk dag med 8 nye fugle, de 2 sidste fugle var 3k fugle, hvoraf den ene var fuglen fra november 2018 (Store). Den eneste der var genganger havde ellers svigtet mig ved mine seneste besøg i havnen, så dejligt den ikke var forsvundet. Jeg har kun oplevet to-cifret antal af Kaspiske Måger to gange tidligere hhv. den 26. februar 2013 (10) og den 1. februar 2014 (11). Det var højeste overraskende at det lige skulle ske i april  igen, da jeg kun engang tidligere har oplevet et stort influx i april. Den 3. april 2013 havde jeg en dag med 8 fugle som alle var 2k fugle. Dagens forekomst var også meget spændende, da de fleste af fuglene forsvandt lige så hurtigt som jeg fandt dem, de var bare lige inde i forbindelse med at der kom en fiskebåd ind. Enkelte fugle slog sig ned for en kort periode på den store stenmole inden de fløj ud igen.. Det har været et kæmpe “detektiv-arbejde” at gennemgå de over 2400 fotos og få styr på alle individerne. Dagens høst “pyntede” gevaldigt på den samlede forekomst for Langeland i 2020. I år har jeg registreret/fundet 28 fugle, hvoraf de 20 er fuldstændig nye fugle. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Det blev til en lang skøn dag i havnen… hele 8 timer tog det at få styr på det orgie af Kaspiske Måger… 

Måske blev det faktisk til yderligere en ny fugl mere i dag, en 3k fugl som jeg dog valgte ikke at bestemme i første omgang. Jeg synes fuglen viser flere karakter som kunne pege på en hybrid mellem Sølvmåge og Kaspisk Måge. Selv om der er variation, synes jeg denne 3k fugl har for mørke undervinger til en klassisk Kaspiske Måge. Næbbet er også meget kraftigt, dog ikke være end det godt kan sidde på en stor han af Kaspisk Måge. 

Er denne fugl bare en afvigende 3k Kaspisk Måge eller en hybrid ?.

Oversiden af den udfordrende måge.

Meget mørke undervinger hvis dette skulle være en “ren” Kaspisk Måge.

Dagens udfordringer var slet ikke slut, da jeg desværre kun meget kort så en fugl med en typisk østeuropæisk ring om benet. Heller ikke denne fugl har jeg valgt at artsbestemme. Jeg tror den stammer fra Litauen, da jeg mener de første to bogstaver var hhv. et L og et I.

Desværre havde jeg for lidt forstørrelse til at jeg kunne aflæse denne spændende fugl inden den fløj pga. et meget forelsket par som absolut skulle skræmme mågerne op…. Sådan en dag mangler man Dolph og køllen !.