SOMMERFUGLE-SÆSONEN STARTER FANTASTISK… DUEHALE VED SØLLINGE KIRKE DEN 9. APRIL 2020.

Når man mindst venter det.. så sker det. Mens jeg lige var inde på kirkegården i anledningen af påsken og stod og kiggede på de smukke gravsteder… opdagede jeg lige pludselig “et stort insekt” svirre rundt foran nogle små blomster. Kikkerten havde jeg heldigvis taget med mig… og sørme om det ikke var en Duehale… den første jeg ser siden den store invasion i 2018… Jeg så den rigtig fint i et lille minuts tid inden den forsvandt… Mens jeg prøvede at genfinde den blev det til 3-4 Dagpåfugleøjer… guderne var rigtig med mig idag. Så vidt jeg kan finde ud af, så skulle de være årets første indtastede Duehale i Danmark i 2020. Nu stiger humøret og ambitionerne med denne fine start… så nu vil jeg gå efter at finde en Kirsebærtakvinge i år.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright

Selv om jeg løb ud til bilen og hentede kameraet nåede jeg ikke at få noget billede i dag. Denne her Duehale fandt jeg ved Blåvands Huk den 6. juni 2015, hvilket sandsynligvis er det første fund for Hukket…