EN HELT SÆRLIG KASPISK MÅGE VENDER TILBAGE TIL BAGENKOP HAVN DEN 8. APRIL 2020.

Da der atter var kommet lidt gang i fiskeriet i Bagenkop havn efter fiskeristoppet ophørte den 31. marts 2020, valgte jeg at forsøge mig på noget mågetjek i dag… Ret hurtigt spottede jeg en rastende 2k Kaspiske Måge og min første tanke var at den fugl havde jeg set før… Jeg fik hurtigt taget nogle fotos af fuglen og efter en halv time forlod den havnen… jeg prøvede senere på dagen og se om jeg kunne genfinde den.. men det kunne jeg desværre ikke. Da jeg endelig sad foran computeren efter en god dag på Langeland kunne jeg endelig få bekræftet min mistanke om at det var en Kaspiske Måge som jeg tidligere havde registreret…. og hvilken en. Det hele startede med at jeg fandt denne fugl som 1k i Spodsbjerg havn den 12. september 2019… herefter havde jeg ikke tid til at tjekke måger på Langeland igen før primo/medio november. Her genfandt jeg den atter den 17. november 2019 og jeg vil antage den nok har opholdt sig i havnen lige siden jeg så den første gang. Jeg så fuglen flere gange frem til den 10. december 2019, hvorefter den pludselig forsvandt. Men der gik blot 4 dage så genfandt jeg den i Bagenkop havn den 14. december 2019. Her blev den faktisk det 50. individ af Kaspiske Måge som jeg så i Bagenkop havn i 2019. Jeg havde glæde af fuglen frem til den 29. januar 2020, hvor de fleste måger forsvandt, da der kom et fiskestop den 1. februar 2020 og næsten al aktivitet stoppede i havnen. Men i dag vendte den så atter tilbage til Bagenkop havn, efter 2 mdr. og 10 dages fravær… fantastisk. Selv om den forsvandt hurtigt i dag, føler jeg mig ret sikker på den nok skal komme ind igen og endda opholde sig her igennem længere tid. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens hjemvendte Kaspiske Måge.

Jeg døbte den i siden tid “Spods”