GRØNÅRET KÅLSOMMERFUGL VS CITRONSOMMERFUGL TÅSINGE DEN 7. APRIL 2020.

De seneste par varme dage har fået gang i flere sommerfuglearter, selv har jeg indtil i dag dog kun set Citronsommerfugl og Nældens Takvinge. På en eftermiddagstur i skoven havde jeg en sjov oplevelse, hvor jeg så en Citronsommerfugl konstant jagte en Grønåret Kålsommerfugl. Citronsommerfuglen var utrolig aggressiv og jagtede rundt med Kålsommerfuglen i over 15 minutter. Det virkede næsten som om den fik Kålsommerfuglen til at tabe pusten, og hver gang den landede blev Citronsommerfuglen ved med at “drille”. Til sidst fik Kålsommerfuglen rystet Citronsommerfuglen af sig og forsvandt… Det virkede som om det gjorde Citronsommerfuglen endnu mere hidsig og den nærmest angreb en Anemone i et par minutter… Kan det måske skyldes den forvekslede Anemonens hvide farve med Kålsommerfuglen ?. Er det almindeligt med så heftige kampe mellem to forskellige arter ?. Er der nogen der kender til dette fænomen, så skriv gerne og gør mig klogere.. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.