“FUGLEARKÆOLOG ” PÅ DET ZOOLOGISKE MUSEUM NATURAMA I SVENDBORG DEN 20. MARTS 2020.

Min interesse for fugle har givet mig mange spændende arbejdsopgaver de seneste 30 år… og der bliver heldigvis ved med at komme spændende opgaver. Jeg er netop vendt tilbage til Naturama i Svendborg hvor jeg tidligere har arbejdet i to år. Denne gang arbejder jeg med deres fuglesamlinger, hvilket giver mig en fantastisk mulighed for at se masse gamle danske sjældenheder igennem samt tjekke en masse kendetegn m.m. De seneste dage har jeg kigget på Krognæb, Ellekrager, Høgesanger, Steppehøns. Jeg er spændt på om jeg evt. kan finde en Kaspiske Måge den kommende tid… det kunne være stort.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Brilleanden var lidt “generet” og ville først ikke fotograferes…Den mente den havde lidt Marty Feldman øjne… Men som en sand fugleven, klædte jeg mig ud som en adult han Brilleand, med briller, stor blis og de rigtige øjne…. og så var den klar til en selfie…Det er mig til højre hvis nogen skulle være i tvivl.

Jeg skal have hver en fugl der er i samlingen igennem mine hænder og tjekke forskellige data… Så jeg ved godt hvad jeg skal lave det næste stykke tid… der er flere tusinde fugle der skal registreres. Vi ses i slutningen af året igen.

“Mit kontor” … her nørdes, rå mængder af kaffe skylles ned og en masse popmusik vælter ud af radioen.. livet er skønt når man er lidt småskør.

Længe var det Danmarks første Kalanderlærke, en fugl der stammede fra Als i slutningen af 1800-tallet. Men data er ikke helt gode, så der er mulighed for at blive verdenskendt i Danmark ved at finde den første officielle….  Jeg kan dog afsløre at jeg i oktober 1988 så en i en flok trækkende Sanglærker ved Blåvand.. den bliver dog aldrig officiel.. så lad det blive mellem os.

En af mine helt store drømmearter… Steppehøne. Fuglene stammer fra de to store invasioner i Danmark.

Fyns eneste fund af Spurveugle, stammer fra Hofmansgave den 30. september 1907. Det må være på tide med en ny !.

Et godt fund er denne lidt “klatøjet” Perleugle fra Avernakø den 12. oktober 1903. Arten er ikke registreret på Fyn siden 1990.

Endnu en meget sjælden ugle fra Fyn, Sneugle Ørbæklunde den 14. februar 1909. Seneste fund fra Fyn stammer fra Æbelø den 25. februar 1975.