DO YOU FEEL LUCKY PUNK – NI NILGÆS PÅ LANGELAND DEN 11. MARTS 2020.

jeg havde det lidt som om jeg havde Clint Eastwood stående foran mig med den rygende pistol i dag, da jeg havde måske den største forekomst af Nilgås på Langeland nogensinde, da jeg løb ind i ikke mindre end 9 fugle og alligevel ikke rigtig følte mig heldig… På en rigtig smuk dag, dog ikke lige til at starte med havde jeg stillet mig ved Dovns Klint i håb om lidt trækkende Ederfugle.. De kom aldrig helt rigtig i gang, men pludselig ud af ingenting kom der 6 sydtrækkende Nilgæs, de første på Langeland i 2020… Efter en lang dag på Sydspidsen smuttede jeg lige forbi Rudkøbing Vejle på vej hjem, da jeg pludselig hørte en kaldende Nilgås som kom flyvende alene og landede ved nogle Grågæs. Og for det ikke skulle være løgn, så stod der yderligere 2 fugle sammen, bare 500-600 meter fra den fugl som lige var kommet flyvene til. Heldigvis kunne andre fugle opveje denne smukke dag, da jeg så flere Havørne, Fjeldvåge og en stor flok på hele 49 Hvide Vipstjerter som gik på en eng sammen, alle alba. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens invasive mareridt startede med 6 Nilgæs ved Dovns Klint… Her ses næsten hele flokken sammen.

Ved Rudkøbing Vejle.. kom dagens 7. Nilgås flyvende til og slog sig ned hos nogle Grågæs.

Endnu 2 fugle ved Rudkøbing Vejle kunne “nydes” og dagen sluttede med ikke mindre end 9 forskellige fugle fra Rudkøbing til Sydspidsen.