KASPISK MÅGE RØMØ VS FANØ 26 – 705 I PERIODEN 2010 TIL 2019

Jeg lavede lige en hurtig venstrehånds undersøgelse af forekomsten af Kaspiske Måge på Vadehavsøerne Rømø kontra Fanø i perioden 2010 til og med 2019 og det var skræmmende… Et hurtigt kig i DOF-Basen viste der blot var 26 iagttagelser på Rømø mod 705 iagttagelser på Fanø. Selv om Fanø har enmandshæren Kim Fisher som tjekker måger meget grundigt var det alligevel noget af en voldsom forskel…  det ligner næsten at Rømø får et “æg” af Fanø. Faktisk blev der i hele 2019 ikke registreret en eneste Kaspiske Måge i hele Sønderjylland !. Et kig til den nordligste del af Vadehavet viser, at der ved Blåvandshuk i samme periode er 402 iagttagelser… Selvfølgelig er de Kaspiske Måger også i det Sønderjyske, men det er interessant at se hvor meget det betyder, at der er interesse for arten… Så Sønderjyderne må ind i kampen… det er slut med kaffebord, honningkager, kålpølser, ringridning og Mellemflagspætter…. nu gælder det de Kaspiske Måger CAPISCE!!!.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Det kan godt være det er koldt i vandkanten på Rømø… men der skal fugle i bogen. Ung Sølvmåge får en “lektion” i kendtegn af zorba dansende Kaspiske Måge ved Blåvand den 14. september 2017.

Det er ikke gabende kedeligt at tjekke Kaspiske Måger kære Sønderjyder !. Blåvand den 18. marts 2017.