HYBRID ELLER LILLE BJERGAND ? VEJLEN PÅ TÅSINGE DEN 18. FEBRUAR 2020.

Mit første oplæg som jeg ville smide på bloggen hertil aften med denne Dykand som jeg fandt i dag ved Vejlen her på Tåsinge var en sikker hybrid, sandsynligvis mellem Troldand og Bjergand… Men efter jeg har kigget på billederne endnu engang, har jeg helt droppet det første oplæg og skrevet et nyt. Der er meget der peger mod en hybrid, men hvorfor kan man ikke se den sorte næbnegl ? Umiddelbart er det nærliggende at sige billedet ikke er godt nok, men hvorfor kan man se næbneglen tydeligt på flere Troldænder på billede nummer to ?.

Tak til Rasmus Strack og Tim Hesselballe Hansen for kommentar til fuglen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dykanden ses i midten af den røde ring. Vejlen, Tåsinge den 18. februar 2020.

Bemærk at næbneglen er “usynlig” på denne fugl, hvilket passer meget godt med Lille Bjergand, derudover ser næbbet ikke særlig stort ud. På et par af hannerne af Troldænderne ses næbneglen ganske tydeligt (se den røde pil) og det endda selvom fotokvaliteten ikke er imponerende.