SMUK DAG I VANDKANTEN…. FARVEMÆRKET PIBESVANE PÅ TÅSINGE DEN 13. FEBRUAR 2020.

Endelig kiggede solen frem efter dage med voldsomme regnmængder og voldsom vind her i Øhavet… Det skulle udnyttes, så sammen med Peder Rasmussen fik  jeg tjekket Sydlangeland og Tåsinge… Det blev til rå mængder af Bramgæs samt den smukke Rødhalset Gås, sidstnævnte havde flyttet sig til Søgårds mose, men sås fint fra Fakkebjerg. Mest spændende var dog 4 adulte Pibesvaner hhv. 2 ved Spodsbjerg samt 2 ved Lundby på Tåsinge. Især var fuglene ved Lundby spændende da den ene var farvemærket med en gul benring XDP. Pibesvane er en fåtallig art i mit hjørne, så jeg ser frem til genmeldingen og vil naturligvis vende tilbage med informationer om denne fugl her på bloggen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kelds Nor blev opført i 1905 og er 34 meter højt.

I Kelds Nor rastede der 25 Snespurve og 35 Bjergirisker.

Her ses 3 Bjergirisker og 2 Snespurve.

Viking Måge “Ritha” var på plads i Bagenkop havn.

“Storebror og Lillebror ” Hvis man se godt efter kan man se den gule ring om benet på den bagerste Pibesvane “XDP” ved Lundby på Tåsinge.