AFTENSTEMNING PÅ MONNET, TÅSINGE DEN 4. FEBRUAR 2020.

Vandkantsdanmark kaldes det vist der hvor jeg bor… og jeg nyder at bo i så smukke omgivelser, blot 5 minutter så er man ude ved kysten… En sen eftermiddagstur til Monnet i det smukkeste lys i denne grønne vinter, fik en til at føle foråret er meget tæt på.. Masser af skønne svømmeænder og dykænder lå der ude på engene og på havet med Rudkøbing i baggrunden. Endnu få vadefugle, men 125 Viber stod der i en flok og over dem kom der 40 Stære i en flok. En helt ung Havørn som vist nok var ringmærket blev mobbet af en flok Gråkrager som nappede den i halen så den sprang.. Turens bedste fugl var en Fjeldvåge, tidligere en fast vintergæst ude på Monnet, som nu er blevet mere fåtallig og sjælden.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Havørnen kunne ikke være i fred, Gråkragerne drillede mens Spidsænderne lå på vandet og holdte øje med situationen.

Det sidste lys, hvor Krager og Råger gik til overnatning.