EPISK OPLEVELSE… TO KASPISKE MÅGER I RINGE SØ PÅ MIDTFYN DEN 8. JANUAR 2020.

Det bliver ikke større (muligvis for mange andre) men da jeg fandt 2 Kaspiske Måger i dag i min gamle barndomsby Ringe, i den genetablerede Ringe Sø midt inde i centrum af byen… da var jeg godt nok oppe og “Ringe”… sorry dårlig joke. Jeg var atter på vej hjem fra en optællingsopgave i Odense Fjord og kunne lige nå et kig i søen inden jeg skulle spise hos mine forældre som forsat bor her.

Jeg har længe tænkt på det måtte være muligt at finde denne art i søen, men efter flere tjek uden held, så var jeg ved at miste troen på det projekt, men med måger kan alting ske… de kan ses og findes overalt… Jeg var s.. lige ved at tabe kikkerten, da jeg opdagede en Kaspisk Måge i håndkikkerten i en flok på en 30-40 måger midt ude i søen.. Jeg rev skopet frem, den skulle lige tjekkes op… og jo den var god nok.. Men pludselig mens jeg nyder fuglen i skopet høre jeg en kaldende Kaspisk Måge… what the f… Jeg kigger op og lige foran mig flyver der endnu en ungfugl rundt. Den nye fugl havde lidt overraskende kun et ben og det kun godt se ud som om det var noget den var født med, den havde alligevel en fin kraftig lårmuskel, men ganske imponerende at den har klaret at blive flyveklar med det handicap.

Ganske hyggeligt kunne jeg dele oplevelsen med en sød ældre dame som nok var blevet lidt nysgerrig over jeg stod der og fotograferede mågerne. Tak for snakken.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Mit og Ringe Sø`s første fund af Kaspiske Måge… det er 6. fugl fra venstre i den lange række måger, bemærk det meget hvide hoved. På billedet ses også Hættemåge, Stormmåge og Sølvmåge.

Fugl nummer to var meget vokal.

Fugle to kom ganske tæt på mens den anden blev midt ude på søen.

På trods af den kun havde et ben er det alligevel lykkes denne fugl at blive flyvefærdig… imponerende livsvilje.