IMMATURE SØLVMÅGE, BAGENKOP DEN 5. JANUAR 2020.

Denne sølvmåge fangede hurtigt min opmærksomhed mellem de andre måger, da den lå og fløj rundt inde i havnen. Især fordi jeg var  usikker på aldersbestemmelsen. Den gav et utroligt lyst indtryk, undervingerne var næsten helt hvide og halebåndet var godt slidt. Oversiden var en god blanding af gamle og nye fjer. Fuglen har jeg bestemt til en 3. vinter, en dragt som er meget variabel og derfor nogle gange svær at bestemme rigtig. Det var en utrolig stor og grov fugl, hovedet tydeligt større end de andre Sølvmågers og næbbet havde en størrelse der mindede en del om en Svartbags. Her følger en lille serie af fuglen, desværre var det ikke rigtig muligt at få gode billeder af oversiden.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Et look som går igen på alle billederne er det kraftige næb, som minder mig en del om Svartbags