MICROBIRDING PÅ TÅSINGE OG LANGELAND 2019 – DEN 31. DECEMBER 2019.

Året 2019 gav mig mulighed for at dyrke det lokale fugleliv mere end jeg havde gjort siden 80erne… Det blev endda meget lokalt, da jeg primært lagde min indsats på min “egen” Ø Tåsinge samt Langeland. Dog var jeg ikke hjemme hele efteråret.., men på trods af det manglende efterår havde jeg et spændende år i Øhavet… Det var meget inspirerende at microbirde, især da jeg glædede mig meget mere over de små ting der kom i notesbogen end jeg plejer. Selv om jeg aldrig har haft styr på hvor mange arter jeg har set på Tåsinge og Langeland, så ved jeg dog om jeg har set arten før… Tåsinge var særlig god da jeg fik hele 8 nye arter på Øen, især var det indbringende at dyrke natlyt, hvilket producerede hele 2 nye arter for Øen i form af Engsnarre den 29. juni  og Savisanger den 10. til den 31. juli (hørt hver dag, på nær den 25. juli)… Dog må Damklire betragtes som den sjældneste selv om det var 2. fund for Øen den 17. april.. Langeland blev primært brugt til at tjekke måger, men jeg fik dog alligevel fundet Drosselrørsanger, Hvid Stork(e), Sydlig Nattergal, Sortstrubet Bynkefugl, Pirol(er), Gulirisk, Karmindompap(er) samt bedst af alt Sortrygget Hvid Vipstjert, sidstnævnte ynglede omkring Fakkemosen med en almindelig Hvid Vipstjert. Det var min første Sortrygget Hvid Vipstjert på Langeland… Blandt Mågerne som jeg allerede har lavet en samlet status over her på bloggen, skal den Baltiske Sildemåge dog nævnes, da det var en af de arter jeg længe havde drømt om at finde her.

Hvis bare 2020 kan blive halvt så god vil jeg blive meget tilfreds…Targetarterne er Kongeederfugl, Sort Stork, Stribet Ryle og Flodsanger… men som i 2019 skal jeg finde dem selv (fandt dog ikke Blåhalsen i 2019 på Tåsinge som den eneste).. så jeg er klar til microbirding for fuld styrke igen… 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Efter hårde forhandlinger langt ud på natten med mig selv !!… så vandt Baltisk Sildemåge og blev årets bedste microbirding art i 2019.

Syngende Karmindompap, Vesterskov, Langeland den 1. juni  2019.