SPODSBJERG, DREJET, SNUPPER DEN NÆSTE NYE KASPISKE MÅGE FOR LANGELAND I ÅR, DEN 15. DECEMBER 2019.

Blæst og vildt heftige byger prægede en stor del af landet i dag…. så det blev kun til en lille tur til Spodsbjerg havn.. Havnen var næsten tom, men en kutter dukker op i det fjerne med en 60-70 måger efter sig, men fuglene vil ikke med ind pga. af en voldsom byge der er på vej og de drejer af og forsvinder ned mod Drejet syd for havnen. Jeg når lige derned og spotter straks en smuk adult Kaspisk Måge, da der lige som igår dukker en hundelufter op… glad løs hund og måger er ikke det fedeste, alt letter og jeg kan heller ikke intet se de næste 15. minutter pga. vejret. Men da regnen holder en pause genfinder jeg straks dagens fugl et stykke ude, heldigvis svømmer den atter ind til den lille sandbanke hvor den oprindelig stod, her når jeg at få lidt billeder af den inden den atter letter og forsvinder videre mod syd.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Mens alt så lovende ud, kutter med kurs mod havnen og en god stak måger.

Kort før kutteren når havnen kommer en af dagens mange voldesomme byger…. og alle mågerne drejer af og forsvinder mod syd i retning af Drejet….suk.

Når lige at se, at der er en adult Kaspisk Måge (Nr. 12 stående fra venstre) inden en glad hund og regnvejret ødelægger det gode humør.

Men heldet er med mig… mågerne kommer atter ind og jeg skynder mig ned til dem… nu ses den som nummer to fra venstre… Bemærk renhvidt lille hoved i forhold til kropstørrelse, mørkt øje og smalt limegrønt næb.

Igen bemærker man straks det hvide hoved hos den Kaspiske Måge, husk dog at mange Sølvmåger snart også har hvidt hoved igen, så man skal have alle kendetegn med.

Billedet her illustrerer perfekt forskellene i håndens tegning på både overside og underside mellem Sølvmåge (øverste) og Kaspisk Måge. Bemærk de lyse “tunger” og sort bredt bånd på p5 hos den Kaspiske Måge… Sølvmågen her har en lille sort prik på sin p5 hvilket ikke er usædvanligt. 

Next stop Baragger nebbe eller måske Bagenkop havn.