DETEKTIVARBEJDE I HAVNEN OG NR. 52 PÅ LANGELAND DEN 26. NOVEMBER 2019.

Det blev til endnu en stor mågedag på den lange ø….Da regnen stod ned til at starte med gik turen først til Spodsbjerg havn, så kunne jeg altid afgøre om jeg skulle køre syd på hvis regnen stoppede. Med det samme så jeg den faste 1k. fra den 17. november 2019 og så kunne der faktisk ikke presses mere ud af det…. Så jeg satte kurs mod Bagenkop hvor jeg blev til kort før lukketid.. dvs til godt solnedgang. Der kom en del kuttere ind, men som sidst hev de ikke mange fugle med sig ind… Det er meget underligt hvordan dette billede kan veksle fra besøg til besøg, nogle dage vælter fuglene ind og andre dage vender de et stykke uden for havnen og flyver så videre syd eller øst på. Blandt de fugle der aldrig nåede helt ind i havnen var en 1k. fugl som manglede et par midterste halefjer… hvilket jo gør den nem at kende hvis den dukker op igen. Det er faktisk den første 1k fugl jeg ser i vintersæsonen 19/20 i Bagenkop. Det var så nummer 52. Kaspiske Måge for mig på Langeland i 2019 samt nummer 46 for Bagenkop havn i 2019…  Sidst på eftermiddagen opdagede jeg pludselig en adult fugl som rastede på molen og jeg troede faktisk jeg havde fundet en ny…Men ofte er de sværere at kende forskel på de adulte, da de ofte mere ligner hinanden end de unge gør… Så jeg måtte lige hjem og tjekke forbryderalbumet inden jeg kunne tælle den med… og lidt øv var det en genganger fra den 13. november 2019, som blot var meget kort tid inde og vende dengang. Derudover fik jeg set 2 af de 3 faste i dag… lidt mærkeligt var “store” slet ikke inde i dag… jeg nåede endda at tjekke for den i Klise Nor. Dagen bød desuden på en hunfarvet Husrødstjert samt en flok Silkehaler på 25 stk..

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Det er utroligt vigtigt at man forsøger at få så mange billeder som muligt, hvis man som jeg forsøger at skelne de enkelte fugle fra hinanden og gerne vil have et eksakt overblik over hvor mange individer der kommer forbi. Det store billede tog jeg af denne adulte fugl den 13. november 2019, mens det indsatte lille billede stammer fra i dag den 26. november 2019… Der er altså gået 13 dage mellem jeg har set denne fugl.. Det var oplagt at tro man havde fundet en ny frisk fugl.. men i det her tilfælde kan den bla. genkendes på næbbet. Bemærk de 5 pile på det store billede som viser hvorfor det er den samme fugl der atter er vendt tilbage til havnen.

Her er et mere typisk “side9” billede af dagens tilbagevendte Kaspiske Måge… Bagenkop den 19. november.

På en gråvejrsdag er det skønt med lidt farver… En lille fin flok på 25 Silkehaler var ankommet til Bagenkop.