DEN MIDTFYNSKE “FYLEDALEN” – GLENTEOVERNATNING DEN 23. NOVEMBER 2019.

På vej til Midtfyn, slog jeg vejen forbi Gultved for at opleve de mange Glenter der hver aften kommer til overnatning i øjeblikket…. over 50 er der blevet registreret… Selv om det var gråt i gråt og meget diset… var det en stemningsfuld eftermiddag jeg fik… Som anoreksiramte drager dukkede den ene Rød Glente efter den anden op i disen…. det var som at være i en meget hemmelighedsfuld verden.. De lå lavt over landskabet, nogle søgte forsat efter føde, andre bare drillede hinanden og der var små grupper der lå og kredsede sammen…Jeg fik aldrig styr på hvor mange der kom denne aften, da jeg kørte lidt rundt i landskabet og bare nød oplevelsen… Men 20+ fik jeg set og mellem dem også en Sort Glente som åbenbart har valgt at overvintre i den Midtfynske muld…. istedet for at nyde en varm vinter i Sydeuropa. Jeg kunne ikke lade være med at tænke tilbage til 80erne hvor jeg deltog i et par ture til Fyledalen i Skåne i Sverige hvor man skulle se Rød Glente gå til overnatning… utrolig som tingene kan forandre sig… og heldigvis denne gang til det positive… Tag ud og nyd denne oplevelse…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Det var umuligt at få et skarpt billede af Glenterne…. men de var tæt på og det var en stor oplevelse….

En meget elegante og slank fugl er den Rød Glente…. som primært lever af ådsler…En effektiv skraldemand der tager de døde dyr der ligger langs vores veje.