FUGLE- OG NATURAVISEN FOR FANØ UGE 42 (14.-20. OKTOBER 2019)

Så kom vi frem til skolernes efterårsferie, hvor fugle og gæster strømmede til Fanø…. og hvor Vadehavsøen flere dage viste sig fra sin smukkest side, selv om der også faldt en del regn flere af dagene… Efter en længere pause var der atter en Tajgapiber forbi om mandagen… sæsonens 8…!!!!!  hvilket er helt vildt. Igen fundet på stemmen og Kim Fisher skød som en anden Lucky Luke med kameraet og fik den dokumenteret da den kom flyvende over Hønen… Steppehøgene gjorde også comeback efter en lang pause, således blev der registret 2 trækkende ungfugle den 15. oktober.. Havørnene optrådte igen talrigt ude omkring Galgerev da der atter lå en del døde sæler som de kunne spise…samlet sås op til 20 fugle ved et par lejligheder. Ugens sidste dag søndag blev en total uforglemmelig trækdag på Hønen og for Fanø… Jeg fik en af mine største trækfugleoplevelser da jeg fik talt 294.910 Finker, hvoraf de 70 procent var Kvækerfinker… ny dagsrekord for Øen.. Trækket var særlig intenst de første 3 timer om morgen og gik især vest om Øen.. Samlet er der nu talt over 500.000 Finker på Hønen dette efterår !!!.. for crazyyyyyy. Mellem dem fik vi også de Ringdrosler som vi har savnet så længe… hele 409 fugle trak over Hønen om søndagen. På den store trækdag blev en sen Pomeransfugl dagens overraskelse. Ugens mest sjældne fugl blev en rastende Hærfugl, som sås oppe ved Kikkebjerg ved Nordby.. og vanen tro var den ikke nem at se selv om den rastede flere dage. Det er med stor beklagelse at jeg må indrømme jeg glemte at fotografere en solopgang i denne uge…. så ingen fotos for første gange i avisens historie af en solopgang….

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Uge 42 bød igen på store Havørne antal, op til 20 fugle kunne nydes ved Galgrev  Her ses en ungfugl på vej til overnatning ved Norddiget.

Det var ikke kun de store vingefange der optrådte i store antal… Drosseltrækket er et af højdepunkterne i Sønderho om efteråret… Den talrigeste drossel er Vindroslen med de vinrøde undervinger… Den 15. oktober optrådte de igen talrigt med 24.356 trækkende fugle.

I sidste uge skrev jeg at Ringdrolserne ikke var så talrige i dette efterår, heldigvis blev der lavet “lidt” om på det i uge 42… bedste dag på Hønen var den 20. oktober hvor der blev set hele 409 trækkende fugle.

Lidt trækkende Mosehornugler begyndte at dukke op i efterårsferien…. I modsætning til de fleste ugler er denne art også dagaktiv.. Denne fugl sås trække ud over vaden ved Hønen…lige over hovederne på de mange turister som gik sig en strandtur den 18. oktober 2019.

Ugens mest spændende fugl var en Hærfugl som opholdte sig oppe ved Kikkebjerg ved Nordby i perioden den 16.-20. oktober 2019..  I gamle dage troede man den varslede krig når den pludselig dukkede op pga. den kunne rejse de lange fjer på hovedet så det lignede en krigshjelm…

Min ubetinget ynglings småfugl den Sortstrubede Bynkefugl var særdeles talrig i uge 42.

En af vores smukkeste småfugle Rødstjerten så nærmest ud som den sad og nød de smukke efterårsfarver.