FUGLE- OG NATURAVISEN FOR FANØ UGE 40 (30. SEPTEMBER – 06. OKTOBER 2019)

Uge 40 bød på en del trækkende småfugle, især da vi fik den østenvinden som jeg har savnet så længe… En anden som sikkert også var glad for der kom østenvind er min ven den lokale Christian Fisher og hans dejlige hund Trunte som besøger mig hver dag ude på Hønen… de har har måtte høre på min evige klagesang over den forkerte vindretning…. undskyld… Ugen bød på mange trækkende Bog-/Kvækerfinker, især var der to store dage den 1. oktober med 33.510 samt den 6. oktober med lige over 100.000 fugle. Der har også været en jævn strøm af Bjergvipstjerter samt Hedelærker, sidstnævntes vemodige stemme passer perfekt til en blå oktober himmel. Af andre sjove fugle fra ugen kan nævnes 10 trækkende Skestorke i en flok samt en lidt sen Pomeransfugl. Der er også flere spændende småfugle i buskene såsom en del Hvidbrynede Løvsangere samt en enkelt Sibirisk Gransanger…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Endnu engang lidt smuk morgenstemning fra mit skønne “kontor” på Hønen…

Oktober er primetime at kigge efter små spændende småfugle fra Asien… Her ses en Sibirisk Gransanger (Tristis) fra Mindelunden den 30. september 2019.

Rødhalsen nyder den lune efterårssol…

Hønespidsen er et eldorado for Rørspurvene, som her kan finde et sidste måltid inden de trækker videre…

Europas mindste fugl Fuglekongen skal spise sig egen vægt på 5 gram hver dag for at kunne klare sig.

Omkring 140 Hedelærker trak forbi Hønen i uge 40…

Højt oppe på himlen blev en trækkende Enkeltbekkasin set over Hønen den 5. oktober, et lidt usædvanligt syn at se denne art på direkte træk… Mens det er helt normalt at se dens “storebror” Dobbeltbekkasinen på direkte træk… Bemærk det korte næb…