FUGLEKONGE MED KARAKTER AF RACEN COATSI – MINDELUNDEN, FANØ DEN 2. OKTOBER 2019.

Vores mindst fugl Fuglekongen er måske ikke lige den der tager kegler hos feltornitologerne når der bliver tjekket for diverse realistiske og urealistiske “sibs” i buskene langs vores kyster i september/oktober… Måske fordi de næsten kan optræde “irriterende” talrigt og man derved tjekker tusindevis af Fuglekonger inden man finder en Hvidbrynet Løvsanger… Dog er det godt med disse invasioner af Fuglekonge, da de ofte trækker en masse spændende fugle med sig… I dag efter min morgentælling på Hønen på Fanø tog jeg en tur på Mindelunden, hvor der var meldt om 1-2 rastende Hvidbrynet Løvsangere tidligere på morgen… Relativt hurtigt fik jeg kontakt med den første, som både sås og hørtes fint… Mens jeg tjekkede for den anden m.m sammen med Morten Jenrich kom der pludselig en Fuglekonge og landede lige foran os… “Hurtig som en Ninja-Dolph” svang jeg kameraet på den og fik en 7-8 billeder inden den forsvandt videre i sin søgen efter mad… På skærmen af mit kamera blev jeg lidt overrasket over hvor grå den var på halssiden og viste den til Morten som også godt kunne se den var anderledes farvet… mine tanker gik på racen Coatsi… som bla. yngler i Vestsibirien. Hjemme bag PC´en blev mit grå indtryk bekræftet og yderligere sås en gråtoning i rygfarven og et markant vingebånd… Jeg siger ikke det er denne race med sikkerhed (aldrig registret i DK med sikkerhed), men jeg synes den har fine karakter der peger mod coatsi… Så hold øje med Fuglekongerne i den kommende tid, måske der er nogle på vej som yngler langt væk fra os…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Fuglekonge – Coatsi kandidat, Mindelunden den 2. oktober 2019… Bemærk den meget grå farve i hovedet som går helt om i nakken og ned af ryggen…

Fuglekonger kan også være spændende at tjekke op på… Husk at prøv noget nyt… såsom ikke at være bange for det konservative miljø…

Bemærk hvor langt det grå går ned på især den øverste del af ryggen… Den grønne farve har også et gråslør over sig…