L011518 – “SMUKKE LAILA” ER IGEN TILBAGE I BAGENKOP HAVN DEN 11. SEPTEMBER 2019.

Jeg var nød til at forlade min post på Hønen på Fanø og vende næsen hjem et par dage af flere grunde…. og da jeg fik et par timer i overskud måtte jeg bare en tur i Bagenkop havn og tjekke måger… og det blev en sand fornøjelse… nærmest en fest… Jeg blev modtaget for fuld musik af de 2 faste Kaspiske Måger fra december 2018… de var bare blevet endnu smukkere i fjerdragten siden jeg så dem sidst for snart 2 måneder siden.. Men pludselig lå der en gammel fugl foran mig og svømmede rundt… jeg var med det samme sikker på det måtte være min ynglings Kaspiske Måge fra Ukraine der atter var vendt tilbage.. Jeg smed straks lidt brød ud til hende og straks gik hun på vingerne og jeg kunne med det samme aflæse ringen på mine fotos af hende i flugt… jo hun var vendt tilbage L011518 aka “Smukke Laila”… Hun ankom til havnen i oktober 2012 og tilbragte flere år i havnen til hun var kønsmoden… Herefter forsvandt hun men er vendt tilbage hvert år for at tilbringe vinteren i havnen. Nogle år kan hun være svær at finde, mens hun andre år er her hele tiden, men helt sikkert tilbringer hun vinteren i omkring sydspidsen af Langeland….Midt i gensynsglæden fik jeg spottet en helt ny fugl for mig, da jeg opdagede en meget smuk lille 1k Kaspisk Måge.. som sikkert også har været en hun… som straks blev døbt “Søde Vibeke”.. Hold øje med bloggen, en af de nærmeste dage kommer der flere billeder af de Kaspiske Måger fra denne skønne onsdag i Bagenkop havn.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Ringen kunne aflæses i flugten, der var ingen tvivl, min ynglings Kaspiske Måge var kommet tilbage fra ynglepladsen….Bemærk at vingeformlen er afvigende på grund af manglende svingfjer.

Først efter flere time hvor hun var meget opsøgende på det brød som jeg havde med, tog hun sig en pause. Bemærk at det er en lysøjet Kaspisk Måge, ikke alle fugle er mørkøjet.

Blot til sammenligning, hvor der ses en næsten udfarvet Sølvmåge bag den Kaspiske Måge… Jizzet er mest udpræget hos de unge Kaspiske Måger… Men bemærk et lille hoved i forhold til kroppen, tynde ben, lang tibia, slankt næb med den typiske limegule farve hos de adulte Kaspiske Måger.

Hun var overraskende kampivrig og kæmpede intenst om maden… Normalt kender jeg hende som mere tilbageholdende og iagttagende… Måske det skyldes hun lige er ankommet og er sulten efter den lange flyvetur.