DA 7000 STÆRE MISTEDE EN KAMMERAT, BØRSEN, FANØ DEN 2. SEPTEMBER 2019.

Dagligt ser jeg i tusindvis af Stære flyve ud fra rørskoven ved Børsen på Fanø.. et fantastisk syn… Indtil videre har jeg set op til 10.000 som det største antal… I dag blev flokken reduceret med en enkelt fugl, da en Spurvehøg fangede en enkelt Stær … Sådan er livet og sådan skal det være…. men det var alligevel en barsk oplevelse, da Spurvehøgen besluttede at aflive Stæren lige foran mig, meget tidligt denne smukke september morgen da jeg var på vej ud til Hønen for at tælle trækfugle… Jeg er for længe siden holdt op med at se dyrefilm hvor Løver æder Gnuer, jeg er blevet alt for blød på mine gamle dage… og skynder mig at slukke eller slå om til Vild med dans… Men i dag kunne jeg hverken slukke eller lade være med at iagttage.. Spurvehøgen sad første helt stille med Stæren i fangerne… Stæren var endnu ikke død, men lå også helt stille… Herefter hoppede Spurvehøgen rundt med den skrigende Stær på vejen… og endnu inden den kæmpende Stær var død begyndte den at pille fjerne af den… Det hele blev pludselig afbrudt da skraldemanden kom kørende i hans store lastbil på vejen og Spurvehøgen lettede og fløj væk med sin morgenmad… Stæren.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

I tusindevis af Stære sover hver nat i rørskoven ved Børsen på Fanø…. og hver dag er der risiko for at døden venter lige rundt om hjørnet….når de flyver ud for at finde mad… og denne morgen gik det galt for en enkelt fugl…. da en sulten Spurvehøg kom forbi.

Spurvehøgen sidder ganske roligt med sit bytte…Stæren lå også helt roligt og afventede sin skæbne i første omgang…

Pludselig tog de en sidste runde, hvor der blev hoppet og skreget… Men som det ses på billedet var Spurvehøgens blik meget fokuseret på sit bytte…

Inden Stæren åndede helt ud begyndte Spurvehøgen at hive dens fjer af….Jeg så aldrig resten, da Høgen til sidst fløj væk med sin morgenmad…Livet veksler hele tiden med at være smukt og barskt…. denne morgen var det barskt…