TORDENVEJR OVER HØNEN GAV SEJLERE OG ID-TANKER… FANØ DEN 7. AUGUST 2019.

Sidste på morgenobsen omkring klokken 10 begyndte der at dukke Mursejlere op på himlen… og typisk kom de pludselig sammen med regn og torden som lå syd og øst for mig…. og egentlig burde jeg være smuttet hjem, da jeg sidste år blev væltet omkuld af et lyn ude på Hønen… men det var for fristende at nyde disse “Formel1” sejlere der fløj lige rundt om hovedet på mig….  Jeg forsøgte mig som lynfotograf og fik enkelte brugbare skud med hjem… Især to fugle fangede min opmærksomhed, da de på mange måder mindede mig om Gråsejler.. Især sommerhalvåret kan virke udfordrende vedrørende bestemmelse, der er så mange faktorer man skal have med for en sikker bestemmelse… alene det skarpe sommerlys spiller ind på ens oplevelse… Jeg vil ikke gå i dybden med kendetegn, da der er skrevet en masse allerede omkring det emne. Fugl nummer 2 synes jeg i jizz er meget lig Gråsejler, fuglen virker plump og korthalet og struben temmelig stor… døm selv..

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Fugl 1. Typisk Mursejler jizz med lange vinger… Men bemærk pænt stor hvid strube samt mørkere ryg kontra vinger.

Fugl 1. mere mørkebrun end lysebrun…

Fugl 2. Virker meget kort samt plump, korthalet, om det er vinklen eller ej, så virker den mere kortvinget samt mere bredvinget.

Fugl 2. Her oplever jeg den forsat bredvinget…

Fugl 2. Godt at begynde at øve sig…. “Gråsejler sæsonen” er få måneder væk… og i år vil jeg finde min egen her på Hønen på Fanø…