GULSTAV MOSE BØD PÅ 3 UNGE PUNGMEJSER DEN 23. JULI 2019.

Sammen med min kammerat Peder Rasmussen havde vi været det halve af Sydlangeland rundt… og notesbogen så skrækkelig tom ud…da vi ikke kunne støve noget op. Men midt under frokosten som vi altid snupper i Bagenkop havn, hvor der iøvrigt ikke var nogen sjove måger idag… blev vi reddet af Torbjørn Eriksen som meldte om 3 unge rastende Pungmejser i Gulstav mose… Dem skulle vi da lige prøve… det var ny art til Peder og jeg havde ikke set Pungmejse på Langeland siden de ynglede i Fredmosen for rigtig mange år siden.. Heldigvis var der blot 5 minutters kørsel til Gulstav, hvor Torbjørn stod klar til fremvisning. Fuglene blev set rigtig godt og hørt kalde flere gange.. så det fik smilene frem… og der kom lidt godt i bogen… PS: på vejen hjem fandt vi den faste 1. sommer Kaspiske Måge i Klise Nor… så var alt atter ved det gamle… ro på.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Selv om de sås rigtig fint, så var de ikke nemme at fotografere… Her ses 2 af de 3 fugle.

De er utrolig små og heller ikke nemme at få et flugtfoto af… Vi havde dem dog henover os et par gange….

Der går normalt år imellem jeg ser Pungmejse, men nu er det andet år i træk jeg ser denne smukke fugl…. Sidste år så jeg to fugle der blev ringmærket i Sønnderho på Fanø den 28. september 2018 af Morten Jenrich.