FANTASTISK LYTTEAFTEN, NORET, TÅSINGE MED 3 STYK PIFTENDE PLETTET RØRVAGTEL DEN 13. JUNI 2019.

De seneste dage har der været meldinger om mange Plettede Rørvagteler og endda Dværgrørvagtel i Danmark… og det måtte jeg da afprøve… Jeg var hellers maks træt efter knap 28 timer i felten på 2 døgn med ynglefugletællinger rundt omkring på Fyn og Langeland sammen med min gode ven Henrik Haaning… Men man skal jo smede mens jernet er varmt, så jeg trillede ned til det lille smuk område der hedder Noret, få km fra hvor jeg bor….Natten var fantastik flot med mange lyde fra frøer og fugle og rundt omkring mig fløj der flagermus og i det fjerne glimtede lynene… og efter blot 10 minutter gik pludselig en Plettet Rørvagtel igang.. Whau hvor blev jeg glad… efter utallige lytteture hver sommer gennem mange år uden noget held med denne art…. så var den der endelig… og det blev endnu bedre, da jeg gik rundt om området…kom jeg op på hele 3 piftende fugle…Jeg kunne ikke få armene ned… og mange smser blev sendt til gode venner og kammerater der fik spoleret deres skønhedssøvn…. jeg måtte da lige fortælle om at den Plettede Rørvagtel var kommet til Tåsinge. Inden jeg kørte hjem lidt over midnat fik jeg optaget de syngende fugle…..

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En fantastisk smuk aften ved Noret gav mig ny Tåsingeart, da jeg endelig fik hørt piftende Plettet Rørvagtel på min lille Ø og så endda hele 3 fugle… 

Trætte og glade ynglefugletællere… undertegnede og min gode ven Henrik Haaning