TILBAGE I SORTSTRUBET BYNKEFUGLS HØJBORG….BLÅVAND DEN 3. OG 4. JUNI 2019.

De seneste to dage har jeg været tilbage på min gamle “hjemmebane” Blåvand området. Jeg har brugt tiden på at tælle lidt ynglende Sortstrubet Bynkefugl og det ser ud til at de har gang i en fremragende sæson som kan producere mange unger… Parrene er meget nervøse og man høre konstant deres varslende kald når man bevæger sig rundt i området… Jeg så dog kun en enkelt unge, men jeg er sikker på der sidder mange rundt omkring med den nervøse måde de gamle fugle er på… Jeg håber sommeren bliver fin, så fuglene måske kan nå op på 3-4 kuld.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En Sortstrubet Bynkefugl han sidder sidst på dagen højt til vejrs længst vest på i Danmark og passer på sit territorium…. mens han varslende kald hyt-treet konstrant høres når man er for tæt på.