NATTERGAL VS SYDLIG NATTERGAL..EN DAG MED UDFORDRINGER VED GULSTAV DEN 21. MAJ 2019.

Efter en lang nat med natlyt og alt for lidt udbytte samt søvn stod jeg atter på Sydspidsen af Langeland tidligt om morgen…. Vejret var utrolig spændende, temperaturen var allerede kl. 5 helt oppe på 16 grader, det var ikke tåget som de tidligere dage dog diset og vinden var svag… Efter lidt snak med Hans Rytter som atter ringmærkede i dag (han er drøn sej og køre næsten ringmærkningen alene om foråret og er sidst i 60erne, respekt herfra).. ville jeg starte min birding i Vesterskov ved Gulstav… Jeg havde dårligt fået gummistøvlerne på før jeg hørte årets første Karmindompap på Langeland synge kort ude fra fra mosen… Den er som i det øvrige Danmark også blevet sjælden hernede… Efter denne fine start gik jeg videre ind i skoven.. og her hørte jeg hurtigt en Nattergal synge med “Sangdrossel strofer”.. BOM… Sydlig Nattergal.. nu var dagen da reddet selv om jeg kun havde sovet 4 timer og var temmelig groggy… Jeg gik ud mod den Sydlig Nattergal (som jeg havde fået Esben Eriksen til at melde ud)… Da jeg kom ud hvor den sad kunne jeg kun høre en Nattergal synge… FUCK havde jeg dummet mig… jeg måtte bede både Esben og Hans om at få den fjernet fra Birdcall og DOF-basen.. Men efter nogle minutter var der igen Sydlig Nattergal i luften.. for helvede da også… de sad nærmest og sang duet… puha… den blev atter meldt ud… det var ikke nemt at være “Fugleknudsen” idag. Inden jeg mødtes med Hans og Bodil og fik noget kaffe og rundstykker fik jeg bogført endnu en syngende Nattergal samt endnu en Karmindompap sidstenævnte var en grøn han… Desuden fik jeg set 2 sindsyge smukke Sortstrubede Lommer i fuld sommerdragt….. Glemmer helt..dagens “bedste” småfugl… jeg fandt nemlig også en Bomlærke rastende ved Dovns Klint… den første jeg ser på Langeland i mindst 20 år.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright

Da det overhovedet ikke var fotovejr i dag den 21. maj 2019 og det var komplet umuligt at få nogle billeder af den Sydlige Nattergal… snupper jeg et foto fra igår den 20. maj 2019, hvor disse 3 Traner trak henover Klise Nor.

Senere på dagen stod den atter på mågekig i Bagenkop havn.. her fik jeg godt selskab af mine gamle ven Peder Rasmussen og vi så straks “Gråmågen Ritha”…samt de 2 faste Kaspiske Måger fra 2018… Peder brummede lidt om jeg skulle tage mig sammen og finde Middelhavssølvmågen… og få minutter før Peder ville køre opdagede jeg den…. Humøret steg… da det var en Måge Peder meget gerne ville se.. forståeligt… Jeg snuppede yderligere nogle timer i havnen inden turen gik hjem.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Et billede med mågernes udvikling og det jeg har brugt de seneste små 10 år at blive klog på…. Her krydser Middelhavssølvmågen (baggrunden) en Kaspisk Måge (forgrunden)…begge 2k. Da man i starten af 90erne begyndte at kigge efter disse måger… var de kendt som “Gulbenet Sølvmåge”… og ingen vidste rigtig hvad man skulle kigge efter… senere blev de splittet fra Sølvmåge til 2 selvstændige arter og siden er det gået stærkt med hvordan man kan skelne dem i deres forskellige dragter… Kaspisk Måge blev min ynglingsmåge og jeg har set flere hundrede fugle i Bagenkop havn igennem tiden.