VILDE KATTE I DE FYNSKE SKOVE DEN 15. MAJ 2019.

De seneste dage har jeg været en del rundt i de Fynske skove for at kigge især på sommerfugle og udover de sædvanlige oplevelser med folk der ikke har deres hunde i snor har jeg bemærket flere katte løbe rundt midt ude i skoven, hvilket jeg er noget bekymret over, med tanke på hvor mange fugle man har fundet ud af der bliver snuppet i naturen af katte…  Mens jeg i dag sad og så på min første Hvepsevåge i år mens den fløj rundt med “klappende” vinger henover ryggen… kunne jeg pludselig høre de ynglende Traner kalde voldsomt…. Først troede jeg måske der var en Ræv eller Havørn på spil… men pludselig kom de to gamle fugle gående ud af det høje græs mens de prøvede på at få en temmelig stor kat til at forsvinde fra området… det hele tog mere end 5 minutter og katten virkede temmelig ligeglad… Da den endelig forsvandt, gik de to Traner atter ind i det høje græs, hvor de virkede meget søgende !… Jeg ved ikke om katten havde nået at lave ulykker, dog havde den ikke noget i munden…  

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Trane parret var mærkbart nervøse, mens de prøve at få katten til at forsvinde fra deres yngleområde ved Lindkær ved Ravholt Gods på Midtfyn…. Katten kan ses øverst til venstre mens den lusker videre.