MEMORY LANE…GENMELDING AF EN GÆRDESANGER FRA ISRAEL, DEN 2. MAJ 2019.

Årh for pokker en start på maj… koldt og blæsende…ingen fugle ynk ynk…STOP STOP !!!! …Midt i min “fuglekrise” samt have ondt af mig selv, hvor jeg sidder varmt indendøre med kaffe og morgenmad og intet mangler… høre jeg pludselig at “min” nyligt ankomne Gærdesanger trodser vejret og synger for mig ude fra haven.. ja jeg bilder mig selv ind den synger for mig… Jeg får pludselig dårlig samvittighed… hvad klynker jeg over… En fugl der har fløjet helt fra Østafrika eller endda måske Indien, hvor den har overvintret og så skal den pludselig overleve en iskold maj periode, hvor insekterne bliver svære at finde, bruge kræfter på at synge en partner ned i min have, passe på ikke at blive spist af naboens kat… den fugl har simpelthen mere “hår” på brystet end mig (og mange der har set mig vil sikkert sige også på hovedet)…. Gærdesangeren nyder jeg nu gennem vinduet i min kikkert, mens den hopper rundt i bøgehækken og jeg mindes lige pludselig alle de fantastiske genmeldinger jeg fik på denne art, da jeg arbejde med ringmærkning ved Blåvand Fuglestation.. Flere år i træk genfangede jeg hvert år de samme fugle når de vendte tilbage for at yngle i Blåvand og det var altid en speciel følelse at komme hen til nettet og se en Gærdesanger med ring på venstre ben… så var det ofte en af “mine” fugle. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Denne Gærdesanger som jeg så ved Hvidbjerg Camping ved Blåvand i april 2019 var også mærket på venstre ben… så sikkert også en jeg har mærket på et eller andet tidspunkt.

Der er dog særligt en Gærdesanger genmelding som jeg er meget glad for og denne gang var det ikke en jeg selv genfangede. Den 30. marts 2015 blev en fugl som jeg havde ringmærket den 23. april 2014 ved Blåvand aflæst i Eilat i Israel…3587 km fra Blåvand.. Hele foråret gik jeg og håbede på den ville komme hjem til Blåvand igen, desværre fangede jeg den aldrig igen… men jeg var imponeret af den fantastiske rejse denne lille fugl var ude på.

De ser ikke ud af meget de grå Gærdesanger, men de har givet nogle fantastisk genmeldinger. Blåvand April 2016.