JEG SAVNER STÆRENE I DET DANSKE LANDSKAB DEN 1. MAJ 2019.

Hvis jeg skulle holde en første maj tale skulle den handle om hvordan vi fik Stærene tilbage… jeg savner den utrolig meget… og synes det er uhyggeligt hvordan man skal lede efter den i den danske natur for at se en glad syngende fugl. Jeg føler mig fattigere og fattigere når jeg ser hvor få ynglefugle der er derude i Danmark…. Jeg er komplet ligeglad med skattelettelser og alt det andet møg de danske politikkere lover mig i den kommende valgkamp… Jeg vil bare have naturen og Stæren tilbage… så klare jeg mig uden alt det andet bras som ikke gør mig lykkelig…. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

I mange år har jeg haft fornøjelsen af at nyde ynglenede Stære ved Blåvand Fuglestation, da jeg fungerede som ringmærker derude i en lang årrække.. I 2017 fik Stationen nye vinduer og den gamle redekasse blev skiftet ud…. Men ak ak Stærene løb rundt om den gamle kasse som lå på jorden og virkede fuldstændige ulykkelige… Det kunne jeg jo ikke holde til at se på… så jeg lavede en ynkeligt redningsforsøg , hvor jeg bandt den gamle kasse sammen med noget snor og satte den op på Fuglestationens plankeværke….bare 1 meter over jorden. Det blev straks accepteret og der kom flyvefærdigeunger ud af det.

De dygtige forældre var eksperter i at komme med Stålorme til deres unger… de fik proteiner så det sang i kassen. Blåvand april 2017.

Der er ikke noget bedre end at sidde og nyde den syngende Stær på en lun forårsdag. Blåvand april 2018.

Da jeg besøgte Blåvand Fuglestation i april 2019 var den nye kasse heldigvis blevet accepteret og den blev pyntet godt, så de kommende unger kunne få en god start på livet..