NY Ø… SPROGØ DEN 28. APRIL 2019.

Mange gange har jeg kørt over Øen Sprogø med bil eller tog, når turen gik over Storebæltsbroen, men i dag fik jeg muligheden for at besøge øen på en arrangeret tur af VisitNyborg. Min gode ven Peder Rasmussen havde inviteret mig med, og jeg havde glædet mig meget til besøget.. Gaverne vælter ind til mig disse dage fra nogle fantastiske venner… bøger, akvarel og nu en fugletur til Sprogø.. Det er en pænt stor Ø som er på 164 ha og som samlet har 16 km vej.

Vi havde en rigtig fin tur hvor vi fik set det meste af Øen og nogle skønne fugle, såsom Sorthovedet Måge, Fiskeørn, store kolonier af Splitterne, Sildemåge og ikke mindst Hættemåge. Mens vi nød livet kunne man ikke lade være med at tænke på de stakkelses piger der blev tvunget herud samt Jussi Adlers bog “Journal 64”

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Vi væltede os i Tejster, samlet så vi omkring 80 fugle… Jeg var slet ikke klar over der var så mange derude…

Turens mest sjældne fugl blev en lidt ensom Sorthovedet Måge som forsøgte at gøre et godt indtryk på de lokale Hættemåge damer…. jeg var blevet totalt forelsket i ham hvis jeg havde været en Hættemåge med den energi han kunne fremvise…. 

Dagens sommerfugl blev min første Skovblåfugl i år… den sås dog ved Østerø Sø på Knudshovedhalvøen.