AFTENTUR TIL NORET PÅ TÅSINGE GAV SKØN OVERRASKELSE…DAMKLIRE DEN 17. APRIL 2019.

På vej hjem fra Spodsbjerg havn besluttede jeg lige jeg ville lave en aftentur til Noret ved Vejlen her på Tåsinge…som ligger 5 minutters kørsel fra hvor jeg bor… Den 12 april havde jeg været på ynglefugletælling i området sammen med Henrik Haaning og vi var blevet enige om at det lugtede lidt af en “god fugl” og Haaning “lavede” da også lige en Sydlig Blåhals i hovedet på mig… og så min hjemmebane..frækt. Så måske lidt provokeret af denne Sydlig Blåhals ville jeg tjekke området hertil aften… Ret hurtigt opdager jeg lidt langt væk og lidt skjult i vegetationen en vadefugl… pulsen stiger… det er er er er sgu da en Damklire… minutterne går og endelig kommer den frem og jeg kan nu se de lange ben og det nåletynde sorte næb.. og kort efter ses kilen op af ryggen da den flyver lidt… Fuglen er i fuldstændig sommerdragt og er utrolig smuk med de sorte fjer på ryggen.. I undergumpen har den spredte små tynde sorte streger… Jeg får ringet til den lokale fuglekigger her på Øen Poul Rasmussen, som hurtigt kommer og ser fuglen. Damklire har ellers altid været en art jeg har haft det svært med og egentlig ikke set ret mange af i Danmark… Men det er andet år i streg jeg finder en… Sidste år fandt jeg den første for Hukket ved Blåvand og i dag fik jeg den som ny Tåsinge art. Arten er tidligere iagttaget i Vejlen, da der rastede en fugl den 23. april 1995, så vi har må vente 24 år på den atter gæstede Øen…. 

Foto: Henrik Knudsen, CopyrightBilledet går ikke over i verdenshistorien, men man kan fint se det lange tynde sorte næb… Herligt at kunne finde et lille hit på sin Ø samt dele den med Poul Rasmussen.