NR. 34 OG DEN ÆGTE VARE…BAGENKOP HAVN DEN 7. APRIL 2019.

Jeg havde fået lidt blod på tanden efter det vellykkede besøg i går i havnen, hvor det blev til en aflæsning af en Kaspisk Måge fra Polen (som jeg dog ikke så i dag).. Som i går kunne man nemt mærke at der var kommet flere nye fugle til, det er hurtigt at se om de er vant til at færdes i havnen eller holder sig på afstand… Det var også sådan jeg bemærkede en ny 3k Kaspisk Måge i dag (fugl nr. 34 i år) … Fuglen ville ikke rigtig ind i kampen om brødet og holdte sig hele tiden på sikker afstand af de andre… og det endte også med den helt forsvandt efter en times ophold i havnen… Mellem de mange måger så jeg kun den ene af de to faste Kaspiske Måger i dag, den meste faste af dem, som har opholdt sig her siden den 26. november 2018. “Gråmågen Ritha” var også hjemme og var mere frisk på at kæmpe om brødet jeg havde med til dem… Men pludselig om eftermiddagen ser jeg en “hvid måge” mellem en masse måger som følger en kutter der kommer sejlende ind fra SV.. På grund af varmeflimmer og stor afstand… godt 2 km ude.. er jeg ikke sikker på bestemmelsen. Jeg beslutter mig derfor at vente ude ved havnemolen og se om den ikke følger med kutteren ind.. Efter en halv time kommer den lige så fint og lander ude på molen og er en klokkeklar Gråmåge…YES YES… Jizzet er så typisk og det er en temmelig stor fugl, klart større end Sølvmågerne… Den har artens mere kantede hoved og næbbet er kraftigt og groft… Grundfarven “farsfarvet”.. altså helt typisk.  Den står fint og pudser sig og strækker vinger og her er der ren hvide svingfjer, ikke noget med mørke kanter som hos “Ritha”… Pludselig letter den og flyver helt alene over mod Klise Nor.. Jeg pakker hurtigt sammen og genfinder den 10 minutter senere i noret. Her ses den især sammen med Svartbage og den har samme størrelse som dem. Efter 15 minutter letter den og de andre måger og sammen med omkring 8-10 fugle tager den kanon højde og trækker pludselig i god fart mod NØ og jeg ser den ikke mere… Det så ud som om det var et kort besøg i Bagenkop… 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hele 34 forskellige kaspiske Måger har jeg fundet i 2019 på Langeland… 32 i Bagenkop havn samt hhv. 1 i Gulstav Mose samt 1 i Spodsbjerg havn.

Typisk Gråmåge.. grov, stor,kraftig næb og ren hvide svingfjer. 

Bemærk det kraftige næb.. meget kraftigere end hos “Gråmågen Ritha” hvis næb i form og størrelse mere minder om en Sølvmåges.

“Gråmågen Ritha” viser en anden håndtegning… bemærk de mørke skafter.