GAMMEL POLSK VEN VENDER TILBAGE TIL BAGENKOP HAVN DEN 6. APRIL 2019

Allerede inden jeg stod op lugtede det af en god dag… Fra soveværelset kunne jeg nyde en syngende Grønspætte gennem det åbne vindue…. Så da kaffen var drukket tog jeg en tur i Bagenkop havn. Jeg havde ikke været her mange minutter før jeg spottede en Kaspisk Måge og for engang skyld var det ikke en af de 2 unge…. de kom dog begge to atter i bogen inden jeg kørte hjem… Men den fugl jeg først så var en ældre fugl der var ringmærket !!!!… så skopet måtte frem, da den stod lidt langt væk… Kunne mærke “hitfeberen” steg, den skulle bare aflæses… men den stod for dårligt i første omgang… så jeg måtte prøve fra en anden vinkel… og så var den også i hus… rød ring 929P… Jeg kunne straks huske at den havde jeg set før… jeg havde set fuglen første gang den 14. december 2016… Fuglen var fundet af Jakob Sterup den 18. oktober 2016 og han havde yderligere set den den 3. og 13. december 2016. I årets to første måneder i 2017 havde jeg den 10 gange i perioden den 8. januar til den 21. februar, herefter blev den kun registreret 1. gang mere den 25. februar 2017 af bla. Jørgen Hulbæk. Jeg genfandt den atter om sommeren den 27. juni 2017. Herefter var den igen forsvundet indtil jeg atter støvede den op den 17. december 2017.. I vinteren 2017-2018 blev den registreret 8 gange og sidste gang jeg så den var den 20. februar 2018. Så med dagens observation af den er det lidt over et år siden den sidst er set i havnen…. Fra havnen kunne yderligere nævnes “Gråmågen Ritha” samt en overflyvende Havørn plus en syngende Husrødstjert.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Efter lidt over et års fravær var denne polske Kaspiske Måge atter på besøg i Bagenkop havn…Hermed den 33. Kaspiske Måge jeg har set på Langeland i 2019 (alle forskellige individer).

Fuglen er nu en 4k. Bagenkop havn den 6. april 2019.

Her ses den som 3k den 20. februar 2018. Det var samtidig også sidste gang den sås i havnen før den vendte tilbage i dag den 6. april 2019.