RÅGEN DEN SMUKKESTE KRAGEFUGLE I DANMARK….TÅSINGE, MARTS 2019.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg holder utrolig meget af Rågen… Jeg er vokset op med den i baghaven, og har hvert år glædet mig over når de er vendt tilbage til deres redepladser..og har ynglet i større eller mindre kolonier. Modsat mange elsker jeg lyden fra kolonien når de snakker, skændes og driller hinanden. Som sagt deler ikke alle min begejstring for arten og hvert år bliver fuglene hårdt bekæmpet i Danmark…i 2010/2011 blev der fx skudt 89300 fugle. Men lige nu er der god lejlighed til at nyde dem når de flyver rundt og gør klar til den kommende ynglesæson.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Når solen rammer Rågens fjer dukker der flere skønne farver op.. grøn, lilla, blå.

De flyver rundt imellem træerne i kolonien med stor elegance. 

Jeg elsker når fuglene giver den gas og snakker sammen.

For mig den smukkeste Kragefugl der findes herhjemme….