SORTSTRUBET BYNKEFUGL YEEEEEEEEEEEES. SYDLANGELAND DEN 11. MARTS 2019

Så var det atter tid til en god heldagstur til Langeland med min kammerat Peder Rasmussen fra Svendborg… Vejrudsigten så perfekt ud så det var bare med at komme afsted til den lange Ø. Vi tjekkede op på Pibesvanerne fra i går og de kunne heldigvis atter nydes i dag… På vej ud til Kelds Nor opdager jeg pludselig en småfugl hoppe ned fra en hegnspæl i Fakkemosen… Peder smider straks bilen til siden og sekundet efter kan vi nyde en skøn han af Sortstrubet Bynkefugl… min ynglingsfugl… turen var allerede en succes. Vi holdte fast i den gode stime… Ved Kelds Nor opdager Peder nemlig en Tejst, en lokal sjældenhed på de her kanter og inden vi ser os om er der 2 Tejster sammen… fuglene begynder herefter på noget yngleadfærd, hvor de køre hovedet op og ned mod hinanden… Sydspidsen summer af liv, havet er levende af kaldende og kærligheds-hungrende Sortænder og Havlitter… I Kelds Nor får vi vores første Klyder noteret i år. Vi slutter helt perfekt af med en Skestork i Nørreballe Nor.. der er smil på hele vejen hjem… sikke en marts dag i Øhavet.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Jeg så min første for over 30 år siden i Blåvand, men det er stadigvæk min ubetinget ynglingsfugl. Dagens fugl havde en meget stor hvid overgump.. som et stykke sukker. Fakkemosen den 11. marts 2019.

På havet ud for Kelds Nor Fyr lå de her to Tejster… Ikke en almindelig fugl på Langeland.

Havnen blev også vendt og den bød de to faste unge Kaspiske Måger samt atter denne her….