SORTRYGGET HVID VIPSTJERT – EN AF FORÅRETS SMUKKESTE FUGLE DEN 2. MARTS 2019

Den engelske race af Hvid Vipstjert (yarrellii) er altid for mig en af forårets store oplevelser og de ankommer nu !! …. Da jeg har opholdt mig meget i Vestjylland har jeg set rigtig mange af dem… De kommer især ind til den jyske Vestkyst hvis der kommer meget vestlig og sydvestlig vind i det tidelige forår. Ofte er det godt at kigge efter dem hvis disse vindretninger er ledsaget af regnvejr som derved presser fuglene ned… så kan man være heldig at se flere gå sammen. Enkelte år yngler de også, selv fandt jeg et par i 2018 som ynglede ved Blåvand.. De fleste af fuglene er i par med vores hjemlige race alba og derved får vi en masse ubestemmelige fugle. Personligt har jeg aldrig set den på Fyn eller i det øvrige Østdanmark. Mange af meldingerne fra Østdanmark er ofte hunner, disse er ofte meget svære at bestemme med sikkerhed.

Jeg vil dog holde et ekstra godt øje med de næste Hvid Vipstjerter jeg ser den kommende tid… i år skal yarrelii´en på min Langelandsliste…. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortrygget Hvid Vipstjert. Ho den 26. marts 2018.

Sortrygget Hvid Vipstjert. Ho den 26. marts 2018.

Den her fangede jeg nede ved Ho den 12. april 2015… Jeg fangede den med de “bare næver”, da den var kommet til skade ved at flyve ind i noget pigtråd. 

Til sammenligning en alba som jeg ringmærkede ved Blåvand den 22. maj 2015.