MIN MEST STATIONÆRE KASPISKE MÅGE I VINTEREN 2018/2019 I BAGENKOP HAVN – “STORE”

Særligt én af de 31 forskellige Kaspiske Måger jeg har set denne vinter i Bagenkop har jeg haft nogle fantastiske og store oplevelser med… Den var der fra første dag jeg startede sæsonen og den var kun fraværende en gang, hvor den sikkert har opholdt sig i Klise Nor. Jeg døbte den hurtigt den “STORE”, da det var en meget aggressiv og vokal fugl. Næsten hver morgen når jeg stemplede ind i havnen blev jeg mødt af den med et begejstret brøl… “VELKOMMEN TIL MIN HAVN” … det var som at blive modtaget af en glad og begejstret Golden retriever der havde savnet en !!. Så jeg fik hurtigt et helt specielt forhold til denne fugl. Den opførte sig i starten som en teenager der lige havde fået kørekort og mente den var bedre end alle andre… Den tog alle kampene, gav øretæver og modtog øretæver… Men som vinteren er gået er den blevet meget bedre til at tage bestik af situationen og deler nu næsten kun øretæver ud når der skal kæmpes ved bådene om de fiskerester fiskerne smider ud til de evigt sultende måger. Jeg har det næsten som en stolt Far…. “Fars dreng er den dygtigste og stærkeste i klassen“.  Jeg håber den måske vælger at blive i havnen de kommende år, så jeg får mulighed for at følge den lige som det har været muligt ved den fugl der kom fra Ukraine i 2012 og som blev i havnen hele året frem til den var kønsmoden, men som heldigvis forsat vender tilbage om vinteren.

Jeg bringer her en lille række billeder af “STORE”, det føler jeg at jeg skylder den….. Tak for en god vinter knægt….!!

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

“MY HARBOR, I`m the KING” 

Klassens bølle…

ANGREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEB !!!!

Fanget i et eftertænksomt øjeblik..

Bred som en HA rocker henover ryggen….