MERE NYT FRA BAGENKOP HAVN DEN 9. FEBRUAR 2019.

Det er utroligt så forskelligt de to seneste dage har været i havnen… Der er har været et rigtig flot ryk ind af Sølvmåger, men hvor det igår den 8. februar 2019 næsten kun var adulte fugle, så var der dukket rigtig mange ungfugle op idag… især 1.vinter fugle (2K). Det tyder på der er stor bevægelse i fuglene disse dag, hvilket jo også kan ses på arter som Kaspiske Måger, hvor der er dukket 5 nye fugle op de seneste 2 dage. Det der slog mig i dag var at flere af de unge Sølvmåger var utrolig mørke, hvilket kunne tyde på at der dukker fugle op fra andre bestande. Det billeder kender jeg også fra Blåvand, hvor jeg især i december har bemærket, at markant mørkere fugle pludselig dukker op…. Det kunne evt. dreje sig om fugle fra Island.. Jeg har også set flere typer Sølvmåger, primært immature fugle, hvor jeg har været totalt usikker på bestemmelsen, nogle minder om Middelhavssølvmåger (er det måske også) andre om hybrider mellem Sølvmåger og Kaspiske Måger… Man finder næppe en fuglegruppe med så stor variation og sværhedsgrad som de store måger… det er en konstant udfordring og man må sommetider erkende man ikke kan bestemme dem alle…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Et ganske mørkt eksemplar af en ung Sølvmåge fra i dag den 9. februar 2019.