ENDELIG ANKOM DER FRISKE KASPISKE MÅGER TIL SYDLANGELAND DEN 8. FEBRUAR 2019.

Jeg var klar fra solopgang i Bagenkop havn og blev der hele dagen… kun afbrudt af et ufrivilligt batteriskifte – møg bil…. Nå men på med “Ja-hatten” … Mågerne virkede til at starte med meget nervøse og det var rigtig svært at tjekke dem godt… og de fleste sad ude på indsejlings stenmolen (ikke mange til at starte med)… Men hurtigt blev en frisk 2. vinter spottet som dermed blev den 3. fugl denne vinter i denne aldersklasse. Den altid trofaste store 1. vinter var vanen tro på plads, tror kun den har svigtet engang siden jeg så den første gang den 26. november 2018. På grund af få Måger i havnen smuttede jeg hurtigt i Klise Nor, her var der heldigvis en del fugle. Her opholdte den anden faste 1. vinter sig igen, nøjagtig som for nogle dage siden, er den mon blevet træt af havnen ?.  Jeg havde også en adult fugl med med Østeuropæisk ring, som desværre ikke kunne aflæses. Det er samme ringtype som den fugl fra Ukraine har.. men denne her var klart en større fugl og samtidig var der et eller andet henover højre øje…. juhu dagens anden nye fugl kom i notesbogen…. så gik det nok jeg måtte have autohjælp for at komme videre i dagens program… Efter et batteriskifte gik turen tilbage til havnen… og jeg stemplede ind sammen med en kutter som bragte en god stak fugle ind… Det tog blot få sekunder så kunne jeg høre det bløde kald som man kun høre fra de voksne fugle og et par hurtige sving med kikkerten så var der 2 4k+ fugle i notesbogen. Dagen bød samlet på 6 fugle, hvoraf de 4 var nye (1 AD, 2 4k+ og 1 3k), samlet nærmer vintersæsonen 2018/2019 sig 20 forskellige fugle.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den ene af dagens to 4k+ fugle var særlig spændende, da den havde sort på yderfanen af p4  samt et pænt sort bånd på p10.  Jeg har ikke tidligere set sort bånd på p4 her i Bagenkop havn….