LANGELAND FRA NORD TIL SYD MED REKORD OG OVERRASKEDE GENSYN DEN 31. JANUAR 2019.

Min gode ven Peder Rasmussen havde inviteret på stortur til Langeland…det kunne man jo ikke sige nej til…Vi lagde benhårdt ud med hvad jeg tror er en ny Langelandsrekord, da vi havde HELE 4 Bjergpibere sammen ved Spodsbjerg…Herefter gik turen til Hou på Nordspidsen, hvor target-arten var Sortgrå Ryle.. og vi fik straks 3 fugle i selskab med 10 Stenvendere.. Ellers birdede vi også igennem det smukke “hattelandskab”, der bød på godt 500 Sangsvaner, Trane, Blå Kærhøge samt en fin Vandrefalk der forsøgte sig på nogle Piberænder ved Rudkøbing Vejle. Selvfølgelig kom vi også forbi havnen i Bagenkop, hvor de 2 unge Kaspiske Måger var på plads og senere kunne den ene ses i Klise Nor… Bedst som vi ville forlade havnen spottede vi en bekendt Kaspiske Måge, det var vinterens første 2.vinter som første gang dukkede op den 9. december 2018 og som jeg yderligere igen så den 11. og 22. december 2018, som pludselig var vendt tilbage…. Jeg er forsat overrasket over hvordan de kommer og går, især efter en vinter hvor jeg har været utrolig meget i havnen… hvor ville jeg dog gerne vide hvor de gemmer sig når de ikke er her. Dagen sluttede hjemme hos Peder, hvor Kirsten havde lavet den herligste aftensmad til os…for pokker en herlig dag.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Velkommen tilbage min ven… Denne 2.vinter Kaspiske Måge, fandt jeg første gang den 9. december 2018 og jeg så den yderligere 2 gange hhv. den 11. og 22. december 2018….Den vendte tilbage i dag efter 40 dages fravær…..

Peder igang med at dokumentere en aflæsning af en Svartbag…