EN STILLE DAG PÅ KONTORET I BAGENKOP HAVN… BLEV REDDET AF EN BJERGPIBER DEN 28. JANUAR 2019.

Der var bare ikke gang i mågerne i dag, blot de to sædvanlige Kaspiske Måge 1.v var hjemme, genfandt dem iøvrigt senere i Klise Nor, men det blev de jo ikke til 4 af… Den Ukrainske fugl har jeg ikke kunnet finde siden den 21. januar… lidt på spændt om det var det med den i denne vinter… i så fald på gensyn til efteråret. Nå men jeg brugte tiden på lidt aflæsninger og fik en god stak Svartbage samt lidt Sølvmåger… Dagens overraskelse var en Bjergpiber, det er kun 2. gang jeg har den her, sidst var den 13. december 2012, den ville desværre ikke lade sig fotografere. Samlet er der kun 4 fund fra havnen, de andre to er fra 2010 og 2014. Til gengæld var en Skærpiber mere samarbejdsvillig, efter den havde jagtet rundt med Bjergpiberen… Den var dog forsat ikke helt alene, mens den gik rundt sad der en Rotte 30-40 cm fra den, hvilket den var totalt ligeglad med. Jeg sluttede dagen af med at tjekke Drejet syd for Spodsbjerg havn, hvor der gik hele 5 Sandløbere, hvilket jeg tror er det største antal jeg har set på Langland nogensinde….

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Stolt og kampklar Skærpiber, der hverken var bange for Bjergpiber eller Rotte….

Nogen er til gule ringe andre er til…..

røde ringe, begge er Sølvmåger.