LOOKING BACK… INVASIONEN AF HVIDVINGET MÅGE I JAN-FEB 2012.

Jeg var så heldig at se en god stak af de mange “hvide måger” dog flest Hvidvingede Måger der gæstede Danmark tilbage i 2012…. Især så jeg mange ved Blåvand og i Hvide Sande havn… (samlet 10-15 fugle) Der var fugle i mange forskellige dragter og der var stor diskussion om flere af fuglene var af racen kumlieni, meget få blev anerkendt som denne. Racen ses almindeligt i Nordamerika og selv har jeg set par stykker på mine sejlture i Vestgrønland. På trods af min meget begrænsede erfaring har jeg altid tænkt der nok var flere kumlieni imellem de fugle jeg så. Hvad der blev sendt ind til SU husker jeg ikke, men mener der kun blev godkendt en fra Blåvand, mens resten blev set i Nordjylland. Så da jeg den anden dag atter faldt over nogle af mine billeder fra dengang, kontaktede jeg Dave Brown fra St. Johns i Canada som er vant til at se kumlieni for at høre hans mening om 3 fugle jeg så og som jeg mistænkte for at være gode kandidater til kumlieni. De to første fugle fra Blåvand ville han aldrig notere som glaucoides hvis han så dem i St. Johns, hvor denne race forekommer fåtalligt. Hvide Sande fuglen så efter hans mening god ud som kumlieni… så det var spændende nyt… så det sidste ord er nok ikke sagt i den sag.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hvidvinget Måge nr. 1, Blåvand januar 2012.

Hvidvinget Måge nr. 1, Blåvand januar 2012.

Hvidvinget Måge nr. 2, Blåvand januar 2012.

Hvidvinget Måge, Hvide Sande havn januar 2012… Her var Dave især glad for fuglens grundfarve, øjenfarve, samt underhaledækfjer.