FORÅRSTRÆKKET INDLEDT ?… DE ADULTE KASPISKE DOMINERE FORSAT I BAGENKOP DEN 20. JANUAR 2019.

Jeg ville tilbringe det meste af søndagen i Bagenkop havn, så jeg fandt vintertøjet frem da der ventede en lang dag i felten… Jeg ankom i smukt vejr kl. 9, men ret hurtigt blev det mere overskyet, så det blev aldrig det helt flotte vejr som jeg havde håbet på og som det øvrige DK havde.. men pyt det var en herlig dag. Der var en del aktivitet i havnen, der kom regelmæssigt lidt både ind og med sig trak de nogle måger ind.. Jeg fandt hurtigt “the ususal suspects” dvs. den adulte fugl fra Ukraine (som jeg nød sammen med Morten Müller og et par fiskere) samt de 2 faste 1.vinter fugle… Det blev ikke til mange aflæsninger, så et par gengangere samt en Svartbag med grøn ring som var mærket som unge den 29. juni 2018 på Hallig Süderrogg, Nordfriesische Inseln i Tyskland, hvilket var 140 km fra Bagenkop havn…. Men pludselig dukkede der en adult fugl op med dårligt ben… først troede jeg det var en genganger, da jeg fornylige havde en ny fugl med dårligt ben. Men sammenligning mellem billederne viste en helt anden næbtegning hos dagens fugl end hos den første med dårligt ben. Sidst på eftermiddagen dukkede der endnu en frisk adult fugl op, som jeg straks kunne se jeg ikke havde set tidligere… Det var en meget aggressiv fugl, som straks kastede sig ind i kampen om føden med de mange Sølvmåger. Herved forsætter trenden med flere adulte fugle samt forsat ingen nye 1. vinter fugle… At der nu er kommet flere friske adulte fugle i januar 2019 kunne tyde på at forårstrækket måske er indledt tidligere i år, normalt plejer det først at være fra sidst på måneden de ankommer. De adulte fugle kigger ofte kun kort forbi, så man skal være heldig for at få dem med…. Da solen så småt begyndte at gå ned kørte jeg glad hjem, 5 fugle i bogen, vinterens største dagstotal.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den ene af dagens nye fugle i Bagenkop havn den 20. januar 2019.

Dagens Svartbag var klækket i det tyske vadehav i juni 2018.