SKARV….SINENSIS, SPODSBJERG HAVN DEN 14. JANUAR 2019.

Under en hurtig indkøbstur til Langeland fik jeg lige tjekket Spodsbjerg havn, Husrødstjerten var der forsat… Dagens overraskelse var en Bjergpiber lige nord for havnemolen… I denne vinter har den været helt umulig at få at se, hvis jeg ikke husker helt forkert, så er den kun meldt engang omkring midten af december i 2018. Få måger i havnen, men blev dog lige optaget af en “Klein” skarv som pludselig kom flyvende ind og smed sig blandt de få rastende måger.. Det lignede en sinensis, altså en “Mellemskarv”… Genetisk er der lige så stor forskel mellem den og “Storskarv” carbo som der er mellem Sortkrage og Gråkrage (Frontiers in Birding)… så måske der venter et split i fremtiden.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Bemærk formen på det “gule” samt en mere grøn farve i fjerdragten.

Man kan få lidt Topskarv indtryk af denne lidt “kleine” skarv.