FEEDBACK PÅ DEN MULIGE RUBICOLA TORNSANGER FRA BLÅVAND DEN 6. JUNI 2014

Herligt med opmærksomme læsere, min gamle kammerat og kollega fra Langli tiden i 90erne Jens Thalund, som er en sand globetrotter… har været så flink at sende mig lidt billeder af rubicola fra Kazakhstan hvor han har været ude og birde. På trods af at fuglen er fotograferet tidligt om morgen og lyset endnu ikke er så skarpt, så giver Jens`s  fugl det samme indtryk af den meget kolde rygfarve, samt meget lidt rødfarve i vingen som der var på Blåvand fuglen. Jeg fik også DNA testet fuglen af Urban Olsson fra Sverige, men desværre adskiller de forskellige racer sig ikke så meget fra hinanden, at man kan skelne dem fra hinanden. Men på bagrund af udseende, kunne man måske anerkende fundet, som med karakter af rubicola eller som en af de østlige underarter.. Fra Helgoland har man et fund af formen volgensis eller icetrops som blev ringmærket i maj 2002. 

Her er en lidt flere fotos af fuglen fra Blåvand samt Jens Thalunds fine billeder fra ynglepladserne i Kazakhstan. Stor tak til Jens for at komme med konstruktiv feedback samt interesse.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Bemærk koldgrå ryg . Blåvand den 4. juni 2014.

Spredt vinge… Blåvand den 4. juni 2014.

Haletegning. Blåvand den 4. juni 2014.

Rubicola fra ynglepladserne i Kazakhstan. Foto: Jens Thalund, Copyright.

Samme fugl fra Kazakhstan. Foto: Jens Thalund, Copyright.