ÅRETS SIDSTE INDLÆG…. MERE HUSRØDSTJERT DEN 31.12-2018

Husrødstjert har altid været en fugl som jeg har holdt meget af… måske fordi min Far i siden tid viste mig en af mine første nogensinde, som han havde opdaget på hans daværende arbejdsplads, hvor den ynglede på nogle kæmpestore kornhaller ved Kværndrup på Midtfyn… Den har også en overgang været en daglig fugl for mig, da jeg cyklede som postbud i Svendborg for mange år siden, hvor den sad og sang på flere af bygningerne i byen….

I foråret 2016 oplevede jeg et af de største fald med arten ved Blåvand, hvor den ellers kun optræder som en fåtallig gæst… Men i en periode var den daglig i ganske pæne antal, ikke kun på Hukket, men også på Grønningen og Skallingen kunne man se mange flere end normalt…En god ven Per Olsen, havde en dag med 25+ fra Grønningen til Skallingen.  Det gav en masse gode oplevelser med den i felten samt lidt flere fotomuligheder end normalt.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

På rekorddagen den 27. marts 2016 havde jeg hele 9 fugle rastende på Hukket ved Blåvand, bla. denne smukke gamle han.

Nok den type Husrødstjert man ser flest af… Hun/cairer han… Blåvand 19. april 2016.

Meget passende som med et fantastisk forår for arten, så bød efteråret 2016 på rigtig mange “Østlige” Husrødstjerter i Vesteuropa. Bla. var denne her fugl fra Bønnerup Strand i Oktober 2016 meget populær… og var en af dem som jeg havde drømt om at se. Denne underart fra Centralasien minder mere om en Rødstjert, så her er det særlig vigtigt at få dokumenteret vingeformlen… dvs. bla. afstanden mellem p5-p6:p6-p7 mm samt set hvor langt strubepleten når ned.