HERLIG GENMELDING PÅ EN AF DE SOLSORTE JEG MÆRKEDE VED BLÅVAND FUGLESTATION I FORÅRET 2017. DECEMBER 2018

ZM (Zoologisk Museum) forkæler mig med en masse spændende tilbagemeldinger på fugle jeg har aflæst på det seneste, især på måger og ikke mindste den Canadiske Stenvender. I dag dumpede der så en genmelding ind fra min tid som ringmærker ved Blåvand Fuglestation.. og det er jo en stor del af det at være ringmærker, det at man håber at høre fra nogle de fugle man selv har givet ring på. I foråret 2017 fangede jeg en Solsort han 3k+ den 21. marts,  sikkert en fugl som lige er kommet ind ude fra Nordsøen fra sit engelske overvintringssted… og som nu er på vej til sin yngleplads i fx Norge eller Sverige.  Den 25. december 2018 blev den aflæst i Norfolk af en engelsk ornitolog (sejt gået med en aflæsning i felten af så lille en ring), hvor den sikkert bliver frem til foråret 2019 hvor der atter venter denne erfarende herre en ny  ynglesæson. Fuglen har tilbagelagt en tur på 576 km, hvilket den sikkert har gjort mange gange i sit liv…. fantastisk.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Her en Solsort 3k+ han fra mit store Blåvandarkiv af ringmærkede fugle… I foråret 2016 gennemfotograferede jeg især Solsort, hvor jeg særlig var interesseret i at se på variationen af Solsortens næbfarve kontra dens fjerdragt.

Norfolk, er et af Englands mest berømte områder for sjældne fugle…